Jadłospis

Jadłospis

Od 15.10.2019r. do 25.10.2019r

15.10.2019r. WTOREK

  1. Zupa krem z brokułów
  2. Ziemniaki, kotlet z kurczaka, marchewka z groszkiem zasmażana
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

16.10.2019r. ŚRODA

  1. Zupa kapuśniak z kiełbasą
  2. Ziemniaki, zrazy mielone, sałata zielona ze śmietaną
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja /

 

17.10.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa koperkowa
  2. Ziemniaki, ryba – miruna, kapusta kiszona zasmażana z grzybami
  3. Kompot/alergeny: seler, ryba, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

18.10.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa pieczarkowa z makaronem
  2. Placki ziemniaczane z białym serem
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

21.10.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa francuska
  2. Ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, brokuł
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

22.10.2019r. WTOREK

  1. Zupa pomidorowa z ryżem
  2. Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą, pieczarkami
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

23.10.2019r. ŚRODA

  1. Zupa z kalarepy
  2. Kociołek z kurczaka, bułka
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

24.10.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa rosół z makaronem
  2. Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka konserwowego i ogórka kiszonego z cebulą
  3. Kompot/alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

25.10.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa krupnik
  2. Makaron z białym serem
  3. Kompot/alergeny: seler, ryba, mąka pszenna, jaja, śmietana /

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.