Jadłospis

Jadłospis

Od 08.04.2019r. do 30.04.2019r.

 

08.04.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa krupnik
  2. Ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowym, gotowany brokuł
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

 

09.04.2019r. WTOREK

  1. Zupa kapuśniak
  2. Ziemniaki, kotlet z kurczaka, marchewka z groszkiem zasmażana
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana

29.04.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa koperkowa z ziemniakami
  2. Makaron z białym serem, cukrem i masłem
  3. Kompot, owoc /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

30.04.2019r. WTOREK

  1. Zupa ogórkowa
  2. Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, kapusta czerwona
  3. Kompot, /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie. Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano. Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy