Jadłospis

Jadłospis

Od 10.12.2018r. do 20.12.2018r.

 

10.12.2018r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa krem z brokułów z grzankami
  2. Łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami, kiełbasą

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna,  jaja, śmietana /

 

11.12.2018r. WTOREK

  1. Zupa ziemniaczana zasmażana
  2. Kasza, pieczeń wieprzowa z sosem, buraki

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

12.12.2018r. ŚRODA

  1. Zupa grochowa tradycyjna
  2. Ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta pekińska z ananasem, kukurydzą, marchewką i majonezem

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

 

13.12.2018r. CZWARTEK

  1. Zupa rosół z lanym ciastem
  2. Ziemniaki, paluszki rybne, kapusta kiszona zasmażana z grzybami

3.Kompot /alergeny: seler, ryba, jaja, mąka pszenna, śmietana /

 

14.12.2018r. PIĄTEK

  1. Zupa barszcz ukraiński
  2. Placki ziemniaczane z białym serem

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna,  jaja, śmietana /

17.12.2018r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa żurek śląski z kiełbasą

2.Spaghetti z mięsem mielonym, sosem bolognese, pomidorami, pieczarkami, żółtym serem

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

18.12.2018r. WTOREK

  1. Zupa ogórkowa
  2. Ziemniaki, udziec z kurczaka, sałata zielona ze śmietaną

3.Kompot, /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana /

19.12.2018r. ŚRODA

  1. Zupa koperkowa z ziemniakami
  2. Ziemniaki gulasz z indyka, surówka z białej kapusty z marchewką, ogórkiem zielonym i koperkiem

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna,  jaja, śmietana /

 

20.12.2018r. CZWARTEK

  1. Zupa rosół z makaronem
  2. Bigos z bułką

3.Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.