Jadłospis

Jadłospis

Od 28.01.2019r. do 08.02.2019r.

28.01.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa krem z brokułu z grzankami (groszek ptysiowy)
  2. Makaron z białym serem
  3. Kompot, owoc /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana/

29.01.2019r. WTOREK

  1. Zupa rosół z kaszą manną
  2. Ziemniaki, gulasz drobiowy, buraczki
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana/

30.01.2019r. ŚRODA

  1. Zupa jarzynowa
  2. Ziemniaki, kotlet z kurczaka, surówka z marchewki i mandarynki z sokiem z cytryny
  3. Kompot /alergeny: seler, jaja, mąka pszenna, śmietana /

31.01.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa barszcz
  2. Placki ziemniaczane z serem,
  3. Kompot, owoc /alergeny: seler, jaja, mąka pszenna, śmietana /

01.02.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa pieczarkowa z ziemniakami
  2. Ziemniaki, ryba - tilapia, kapusta biała gotowana z koperkiem
  3. Kompot /alergeny: seler, ryba, mąka pszenna, jaja, śmietana /

04.02.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa kalafiorowa
  2. Spaghetti z mięsem mielonym, sosem bolognese, pomidorami, pieczarkami, żółtym serem
  3. Kompot /alergeny: seler, jaja, mąka pszenna, śmietana /

05.02.2019r. WTOREK

  1. Zupa krupnik
  2. Ziemniaki, udziec z kurczaka, surówka z selera z rodzynkami sokiem z cytryny i majonezem
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna/

 

06.02.2019r. ŚRODA

  1. Zupa żurek śląski
  2. Ziemniaki, potrawka z kurczaka
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

07.02.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa ziemniaczana
  2. Bigos z bułką
  3. Kompot, owoc/alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana /

 

08.02.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa rosół z makaronem
  2. Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty
  3. Kompot /alergeny: seler, ryba, mąka pszenna,  jaja, śmietana /

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.