Jadłospis

Jadłospis

Od 10.06.2019r. do 19.06.2019r.

 

10.06.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa barszcz
  2. Pierogi z mięsem i cebulką
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

 

11.06.2019r. WTOREK

  1. Zupa pieczarkowa z ziemniakami
  2. Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z selera z rodzynkami
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana/

12.06.2019r. ŚRODA

  1. Zupa szparagowa
  2. Ziemniaki, kurczak po chińsku
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana/

13.06.2019r. CZWARTEK

  1. Zupa francuska
  2. Ziemniaki, zrazy mielone, mizeria
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana/

14.06.2019r. PIĄTEK

  1. Zupa z kalarepy
  2. Ziemniaki, ryba – miruna, surówka z białej kapusty z marchewką pomidorem, ogórkiem zielonym i sosem
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

17.06.2019r. PONIEDZIAŁEK

  1. Zupa żurek śląski
  2. Naleśniki z dżemem, serem i brzoskwinią
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja/

18.06.2019r. WTOREK

  1. Zupa krupnik
  2. Ziemniaki, kotlet z kurczaka z serem i szynką, sałata lodowa z mandarynką, słonecznikiem i dresingiem miodowo - musztardowym
  3. Kompot /alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie. Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano. Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.