Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 37984
Jadłospis
Od 03.02.2025r. do 14.02.2025r.
03.02.2025r. PONIEDZIAŁEK
1.Zupa krupnik(1,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, kiełbasa śląska pieczona, surówka colesław(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
04.02.2025r. WTOREK
1.Czerwona zupa kalafiorowa(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, zrazy mielone, mizeria(1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
05.02.2025r. ŚRODA
1.Zupa jarzynowa z fasolką szparagową(1,6,7,9,10)
2.Ryż paraboliczny, potrawka z kurczaka(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
4.Owoc
06.02.2025r. CZWARTEK
1.Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,6,9,10)
2.Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, ogórek konserwowy(1,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
07.02.2025r. PIĄTEK
1.Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym(1,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, ryba – brama, kapusta kiszona zasmażana(1,3,4,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
10.02.2025r. PONIEDZIAŁEK
1.Zupa kapuśniak(1,6,9,10)
2.Pierogi z mięsem i cebulką(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
11.02.2025r. WTOREK
1.Zupa rosół z makaronem (1,3,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, kotlet drobiowy panierowany, surówka z selera(1,3,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
12.02.2025r. ŚRODA
1.Zupa krem z cukinii z grzankami(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, gulasz strogonow(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
13.02.2025 CZWARTEK
1.Zupa grochowa tradycyjna(1,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym, sałata lodowa z pomidorem(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
14.02.2025 PIĄTEK
1.Zupa barszcz ukraiński(1,3,7,9,10)
2.Kluski na parze z masłem i cukrem(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.