Jadłospis
Szczegóły- Szczegóły
- Kategoria: Informacje
- Opublikowano: poniedziałek, 30 wrzesień 2013 10:37
- Lucjan Lukaszczyk
- Odsłony: 39907
Jadłospis
Od 05.05.2025r. do 16.05.2025r.
05.05.2025r. PONIEDZIAŁEK
1.Czerwona zupa kalafiorowa z żółtym serem(1,6,7,9,10)
2.Łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
06.05.2025r. WTOREK
1.Zupa rosół z ryżem(1,6,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka konserwowego, ogórka kiszonego i cebuli(1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
07.05.2025r. ŚRODA
1.Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,6,7,9,10)
2.Ryż paraboliczny, potrawka z kurczaka(1,6,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
08.05.2025r. CZWARTEK
1.Zupa żurek koperkowy(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, kotlet wieprzowy panierowany, surówka coleslaw(1,3,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
09.05.2025r. PIĄTEK
1.Zupa francuska z grzankami(1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, okoń nilowy, kapusta kiszona zasmażana(1,3,4,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
12.05.2025r. PONIEDZIAŁEK
1.Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,7,9,10)
2.Spaghetti(1,6,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)
4.Owoc
13.05.2025r. WTOREK EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
14.05.2025r. ŚRODA EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
15.05.2025r. CZWARTEK EGZAMIN ÓSMOKLASISTY
16.05.2025r. PIĄTEK
1.Zupa pomidorowa z ryżem (1,6,7,9,10)
2.Ziemniaki gotowane, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7,9,10)
3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.
Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.