2025 - ROK KAROLA MIARKI W GMINIE PAWŁOWICE

logoKarolMiarka2025

   

Jadłospis

Szczegóły

Jadłospis

Od 05.05.2025r. do 16.05.2025r.

 

05.05.2025r. PONIEDZIAŁEK

1.Czerwona zupa kalafiorowa z żółtym serem(1,6,7,9,10)

2.Łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą(1,6,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4.Owoc

 

06.05.2025r. WTOREK

1.Zupa rosół z ryżem(1,6,9,10)

2.Ziemniaki gotowane,  pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka konserwowego, ogórka kiszonego i cebuli(1,3,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

07.05.2025r. ŚRODA

1.Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,6,7,9,10)

2.Ryż paraboliczny, potrawka z kurczaka(1,6,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

08.05.2025r. CZWARTEK

1.Zupa żurek koperkowy(1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, kotlet wieprzowy panierowany, surówka coleslaw(1,3,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

 

09.05.2025r. PIĄTEK

1.Zupa francuska z grzankami(1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, okoń nilowy, kapusta kiszona zasmażana(1,3,4,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

12.05.2025r. PONIEDZIAŁEK

1.Zupa krupnik z ziemniakami(1,6,7,9,10)

2.Spaghetti(1,6,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, wiśnia)

4.Owoc

 

13.05.2025r. WTOREK EGZAMIN ÓSMOKLASISTY

 

14.05.2025r. ŚRODA EGZAMIN ÓSMOKLASISTY

 

15.05.2025r. CZWARTEK EGZAMIN ÓSMOKLASISTY

 

16.05.2025r. PIĄTEK

1.Zupa pomidorowa z ryżem (1,6,7,9,10)

2.Ziemniaki gotowane, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty (1,3,4,7,9,10)

3.Kompot (agrest, aronia, jabłko, gruszka, porzeczka, śliwka, truskawka, wiśnia)

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do przygotowania dań stosowane są przyprawy: pieprz: czarny, ziołowy, cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, papryka słodka i ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, curry, kurkuma.

Z informacji od producentów wynika, że przyprawy mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

   
© Szkoła Podstawowa im. K. Miarki w Pielgrzymowicach